ZONE

Zonele functionale pentru care este necesara adoptarea unor masuri de securitate sunt :

Zona de acces in unitate si zona perimetrala :

Prin zona de acces în unitate se intelege locul amenajat cu elemente de închidere nestructurale destinate intrarii sau iesirii persoanelor. Caile de acces pot fi dedicate clientilor, angajatilor, transferului valorilor sau mixte.

Zona perimetrala reprezinta limita fizica a constructiei, constituita din elemente fixe sau mobile, cum ar fi : pereti, vitraje sau ferestre.

Zona de tranzactionare :

Zona de tranzactionare reprezinta spatiul in care operatorii manipuleaza valorile monetare sau bunurile în relatia cu clientii.

Zona de depozitare :

Zona de depozitare reprezinta spatiul special amenajat pentru pastrarea in siguranta a valorilor monetare ori a bunurilor.

Zona de expunere :

Zona de expunere reprezinta spatiul amenajat pentru prezentarea catre public, în conditii de siguranta, a bunurilor sau valorilor.

Zona de transfer :

Zona de transfer reprezinta spatiile prin care se vehiculeaza valorile intre locul de depozitare si alte zone interioare sau exterioare în cazul transportului.

Zona de procesare :

Zona de procesare reprezinta spatiul special destinat si amenajat pentru prelucrarea, numararea si pregatirea pentru depozitare, alimentarea automatelor bancare sau transport al valorilor monetare.

Zona echipamentelor de securitate :

Zona echipamentelor de securitate reprezinta spatiul restrictionat accesului persoanelor neautorizate, destinat amplasarii, functionarii sau monitorizarii unor astfel de echipamente.

Zona de tranzactii cu automate bancare :

Zona de tranzactii cu automate bancare reprezinta spatiul în care clientii pot face operatiuni cu numerar prin intermediul unui automat bancar, care nu presupune existenta unui operator.